Účinky ionizovanej vody

Ionizovana-voda-titulka

Ionizovaná voda, tiež známa ako alkalická voda, je voda, ktorá bola upravená ionizačným procesom, aby získala vyššiu úroveň pH ako normálna voda. Tento proces zahŕňa použitie ionizátora, ktorý využíva elektrický náboj na oddelenie vody na zásadité a kyslé zložky. Alkalická voda má zvyčajne hodnotu pH medzi 7,5 a 9,5, zatiaľ čo normálna voda má hodnotu pH okolo 7,0.

Účinky na organizmus

V posledných rokoch sa ionizovaná voda stala obľúbenou témou medzi fanúšikmi zdravého životného štýlu. Podľa štúdií by ionizovaná voda mohla mať pozitívny vplyv na zdravie. Napríklad voda s vysokým pH môže pomôcť regulovať: 

  • trávenie
  • podporiť imunitný systém
  • zmierniť vysoký krvný tlak
  • hydratuje bunky viac ako voda z vodovodu
  • je tiež vhodná pre športovcov.

Ionizovaná voda by však nemala slúžiť ako úplná náhrada za normálnu vodu, skôr ako doplnok k pitnému režimu.

ionizovana-voda-ilustracna

Iné využitia

Okrem toho má ionizovaná voda mnoho aplikácií aj v priemysle a technike. Ionizovaná voda s vyšším pH sa dá využiť pri dezinfekcii a čistení, ale aj v kozmetickom priemysle. Voda s vysokým pH môže byť použitá v potravinárskom priemysle ako prírodný konzervant.

Začnite s ionizáciou aj vy

Ionizátory vody nájdete aj v našej ponuke v rôznych formách. Zvoliť si môžete napríklad z praktických stolových ionizátorov, ako napríklad aQuator Vivo Silver, ktorý si pokojne môžete zbaliť aj na cesty. Ďalšou možnosťou sú zabudované ionizátory v podobe vodovodnej batérie, ako napríklad moderný Aquatip ION RS, ktorý slúži taktiež na filtráciu. Poslednou možnosťou, ako získať ionizovanú vodu je použitie praktickej filtračnej kanvice Aquatip ION Pitcher Slim, ktorá je zároveň jedným z najobľúbenejších produktov našich zákazníkov.

 

Potrebujete pomôcť s výberom vhodného ionizátora do vašej domácnosti alebo viac info? Neváhajte nás kontaktovať prostredníctvom chatu alebo na tel. č.: +421 915 805 497