Kam k vode na Slovensku

Kam-k-vode-na-Slovensku-titulka

Nie je nič príjemnejšie, ako sa počas horúcich letných dní schladiť v príjemnej vode. Na Slovensku na to máme nespočetne veľa možností a v tomto článku vám dáme tipy, ktoré z nich rozhodne navštíviť.

Screenshot_986

Štiavnicke tajchy

Tieto jazerá sú obľúbené medzi domácimi aj návštevníkmi. V lete ponúkajú možnosť prírodného kúpania, člnkovania a rybačky. Ľudia ich však navštevujú aj počas zimy a to kvôli korčuľovaniu. Niektoré z nich ponúkajú naozaj krásne scenérie. Tajchy boli vybudované v 18. storočí za účelom získania energetických zdrojov pre banské aktivity.

Screenshot_987

Palcmanská Maša

Palcmanská maša je krásna nádrž na území Slovenského raja. Počas leta sa využíva na kúpanie, člnkovanie alebo vodné športy. Treba však brať do úvahy, že vzhľadom na jej polohu ide o najchladnejšiu vodnú nádrž na Slovensku. Prírodné scenérie sú tu však krásne. Zaujímavosťou je, že cez nádrž prechádza aj vlak.

Screenshot_988

Liptovská Mara

Liptovská Mara je druhou najväčšou priehradou na Slovensku a zároveň asi aj najznámejšou. Vďaka jej rozlohe ponúka množstvo možností na letné kúpanie, kempovanie a vodné športy. V jej bezprostrednej blízkosti sa nachádza taktiež skvelý aquapark Tatralandia, kde sa vyšantia ako deti, tak aj dospelý.

Screenshot_989

Slnečné jazerá v Senci

V blízkosti Bratislavy sa nachádzajú Slnečné jazerá, ktoré sú obľúbenou destináciou nie len pre Slovákov, ale aj Čechov. Na brehu jazera nájdete viacero možností ubytovania a tiež dobrých reštaurácii. Voda je počas leta príjemne teplá a čistá.

Screenshot_990

Biokúpalisko Sninské rybníky

Biokúpalisko Sninské rybníky je biokúpalisko využívajúce technológiu samočistenia vody pomocou rastlín a rias. Okrem bazénov pre plavcov, neplavcov a deti tu nájdete aj ihriská pre športové aktivity, detské ihriská, stravovacie a ubytovacie služby.

Ak sa vám článok páčil, budeme radi, ak si prečítate aj ostatné, ktoré nájdete na tejto stránke.